Biografie

Na diverse korte verhalen heb ik nu een echte feelgood roman geschreven: Klompen en naaldhakken.
Als ik niet aan het werk of aan het schrijven ben, rij ik paard, het liefste buiten en in volle galop. Verder geniet ik volop van mijn pubers. Het leven door hun ogen te zien is een feestje.

Mijn schrijverscarrière startte in 2005, toen ik betrokken was bij de start-up Pure Fantasy, een verhalentijdschrift voor fantasy/horror/suspense/sciencefiction van Alex de Jong.
In 2014 richtte ik zelf Vamp en Held op, dit waren twee e-zines in één app. Als tekstschrijver heb ik gewerkt voor websites en tijdschriften als Ouders van nu, Wij jonge ouders en Drift Magazine.

Na veel leuke inspirerende marketing/communicatie banen heb ik de switch gemaakt naar het onderwijs en sta als docente Nederlands voor de klas op het vmbo. Ik hoop mijn leerlingen te inspireren tot het lezen en schrijven van verhalen. 

Mijn korte verhalen en columns zijn in verschillende bundels en tijdschriften gepubliceerd. Een aantal zijn ook te downloaden op smashwords.com.

Enkele publicaties:

  • ‘Valerio in rood’, geschreven voor de schrijfwedstrijd Fantastels, waar het een negentiende plaats behaalde.
  • ‘De wraak van Lilith’, geschreven voor de schrijfwedstrijd Unleash Awards, waar het is gepubliceerd in de bundel Grenzeloze Fantasy.
  • ‘Een lesje Nederigheid’, geschreven voor de schrijfwedstrijd van het succesvolle magazine blog ‘Mams at Work,’ waar het een derde plaats behaalde.
  • Nordic Noir, de Zeemeermin, geschreven voor de schrijfwedstrijd van Letterrijn, waar het is gepubliceerd in de bundel: Nordic Noir van uitgeverij Letterrijn.
  • ‘De zonden van een minnares; Een foto om in te lijsten’, geschreven voor de schrijfwedstrijd van Swordmagazine, waarna het is gepubliceerd in de bundel De zonden van een minnares van uitgeverij Scelta Publishing.
  • ‘Momenten I en II’, een bundeling van vijf korte verhalen, waarvan één een tweede plaats behaalde bij de Viva schrijfwedstrijd en is gepubliceerd in blad Viva.
Astrid Marijn logo

Neem contact met mij op!