De huiskamer

Hé, gezellig dat je er bent. Neem een kopje koffie, of thee en ga er lekker voor zitten. Op deze pagina laat ik graag van me horen. En natuurlijk wil ik ook graag weten hoe jij over de dingen denkt. Laat gerust een berichtje achter.
Het roer om

Het roer om

Mijn laatste bericht dateert alweer van 2020. De tijd van de eerste coronabesmetting in Nederland. Ik werkte bij Gewoon HR. Regelde trainingen voor bedrijven. Mijn baan halveerde, bedrijven lagen stil. En ik schreef een boek, maakte een website en lanceerde deze. Stilzitten is niks voor mij.

Op 11 december 2020 zat Nederland aan de buis gekluisterd, president Rutte sprak het volk toe vanuit het torentje. 2021, de avondklok ging in. Ik begeleide op dat moment vanuit stichting Toeterjoepies vijftien jongeren op Werkraat in Doetinchem. Zij hadden tegenslag gehad en maakten weer een stapje terug in de maatschappij. Samen met de KNVB scheidsrechters gaven wij de burgerschapslessen en coachte ik ze op persoonlijk vlak.

Ik zag van dichtbij wat de lockdown deed met deze jongeren. Maar ook met mijn eigen kinderen – destijds dertien en veertien jaar. Vanuit je donkere kamer in je hoodie lessen volgen achter je laptop. Geen interactie met medeleerlingen, geen normale sociale contacten met je vrienden … Vandaag de dag 2024 merken we als docenten nog steeds de gevolgen van deze tijd.

“Leerlingen zijn drukker dan ooit, wangedrag in de klas” koppen de kranten. Maar kunnen wij ‘normaal’ gedrag verwachten van kinderen die heel wat gemist hebben op sociaal gebied tijdens een cruciale periode in hun ontwikkeling?

In de coronaperiode ben ik mezelf gaan afvragen, waar word ik gelukkig van? Wat drijft mij? De jongeren gaven mij ontzettend veel energie. Omdat er docenten te kort waren, mocht ik ze ook helpen met Nederlands voor hun entree opleiding. “Wat een fijne juf bent u,” verzuchtte een meisje van zestien, die eindelijk snapte waarom de persoonsvorm zo belangrijk is in een zin. Het zaadje was gepland. Iets dat ik al heel lang wilde begon te groeien. Lesgeven.

De opleiding hield me altijd tegen. Weer vier jaar bikkelen. Maar waarom eigenlijk? Als je echt iets wilt, moet je er voor gaan. En zo schreef ik me in bij de Hogeschool van Utrecht, solliciteerde bij het Kalsbeek College te Woerden om na de zomer te starten. En de rest is geschiedenis. Inmiddels sta ik alweer drie jaar met heel veel plezier voor de klas.

Lees meer
Nieuwjaar, nieuw verhaal

Nieuwjaar, nieuw verhaal

Oudjaar staat voor de deur. De Top2000 staat aan, hèt moment om terug te kijken op afgelopen jaar. Een jaar - dat mag duidelijk zijn -  dat voor iedereen een hele andere wending heeft genomen.  Zo ook voor mij. In april verloor ik mijn baan. Wat resulteerde dat ik...

Lees meer
Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Het is weer Kinderboekenweek en dat brengt herinneringen boven. Van mijn moeder kreeg ik ieder jaar een boek. Ik was zo'n meisje die het liefst met haar neus in de boeken zat. De echte wereld achter je laten en wegdromen in het verhaal. Maar ik had natuurlijk geen...

Lees meer
De weken van het spannende boek

De weken van het spannende boek

Om 1 juni middernacht zijn de spannende boeken weken ingegaan. Deze loopt door tot 21 juni. Als je nu een spannend boek koopt, ontvang je het geschenkboek "Wat jij niet ziet" van M.J. Arlidge. Spanning schijnt het meest gelezen genre in de zomermaanden te zijn. En...

Lees meer
Bitterzoet

Bitterzoet

De eerste recensies zijn binnen. En wat is dat spannend! Op Facebook had ik een oproepje geplaatst om het boek te lezen en een (eerlijke review) te geven, op bijvoorbeeld bol.com. En daar werd op gereageerd. Er staan inmiddels al  zeven recensies op Bol. Ook het grote...

Lees meer
Debuut  aanbieding

Debuut aanbieding

Zondag 10 mei is het moederdag. De dag dat mijn debuutroman de wereld gaat veroveren. Hmm, laten we beginnen met Nederland. 🙂 Dat is toch ook waar het verhaal zich afspeelt. In de echte Hollandse klei! Over echte vrouwen en de mannen waar ze verliefd op worden....

Lees meer

Neem contact met mij op!