Om 1 juni middernacht zijn de spannende boeken weken ingegaan. Deze loopt door tot 21 juni. Als je nu een spannend boek koopt, ontvang je het geschenkboek “Wat jij niet ziet” van M.J. Arlidge.

Spanning schijnt het meest gelezen genre in de zomermaanden te zijn. En hoewel ik graag een spannend boek lees, betwijfel ik deze stelling 🙂 Een lekkere feelgood is toch veel fijner als het zonnetje schijnt? Spanning lees ik liever in de herfst als de regendruppels tegen het dakraam tikken …  zijn het wel de regendruppels of is het iets anders daarbuiten? Precies dat! Lekker griezelen als de dagen donkerder worden.

In de zomer wordt gewoon meer gelezen (iets met vakanties en tijd) en dat is goed! Thrillers doen het nog steeds super goed en gelukkig hebben we van Nederlandse bodem ook een paar geweldig goede auteurs. Ga eens op zoek naar een minder bekende Nederlandse schrijver en laat je verrassen.

Voor de schrijfwedstrijd van Letterrijn schreef ik een superkorte spannende Nordic noir, Scandinavische thrillers zijn nog steeds booming. Scandinavische thrillers blinken uit in realisme. De kracht van de verhalen wordt nog versterkt door het gebruik van alledaagse karakters: gewone mensen met gewone problemen en zwakheden. De personages zijn goed uitgediept en realistisch. Er zit dus zelden een totaal goed of compleet slecht personage in Nordic Noir, juist dat maakt de personages  zo interessant en herkenbaar. Ook de couleur locale heeft een prominente rol in de verhalen.

Mijn verhaal moest zich volgens de reglementen afspelen in een afgesloten gemeenschap. Nu kon ik een dorpje in Noorwegen, Zweden of Finland bedenken, maar Nederland is prachtig en behalve de Ikea termen ben ik niet zo thuis in het Zweeds. Eten, straatnamen, voor- en achternamen klinken dan al gauw ongeloofwaardig vind ik. Vandaar dat mijn couleur locale Texel is geworden.

We volgen Leendert de Graaf op zijn laatste dagen als rechercheur op Texel. Zijn pensioen nadert, maar dan spoelt er iets aan op strand … Strandjutter Han wil geen bemoeienissen van de ‘overkant’. Texelaren lossen hun problemen immers al eeuwenlang zelf op. Maar dit gaat zelfs zijn pet te boven. Het verhaal Zeemeermin is gratis te downloaden. Mijn spannende Boekenweek geschenk aan jou en je hoeft er niet eens mijn roman voor aan te schaffen. Benieuwd naar de hele bundel van de Letterrijns Nordic Noir?

AstridMarijn ZeemeerminLetterrijnAstridMarijn spannendboek