Oudjaar staat voor de deur. De Top2000 staat aan, hèt moment om terug te kijken op afgelopen jaar. Een jaar – dat mag duidelijk zijn –  dat voor iedereen een hele andere wending heeft genomen.  Zo ook voor mij. In april verloor ik mijn baan. Wat resulteerde dat ik Klompen en naaldhakken zelf als e-boek heb uitgegeven. Wat een leerproces was dat! Zo trots op de lovende recensies. Zou ik dan toch een uitgever kunnen vinden? Marijke Vos, bekend van o.a. (ik pleit voor jou en de Matchmaker) heeft het kritisch gelezen en zij liet me feilloos zien waar het nog aan schort met mijn schrijverij. Maar ook wat er zeker wel goed is (en dat is gelukkig een heleboel). Oh, inmiddels ben ik al weer lekker aan het werk!

Een nieuw verhaal

Ondanks dat het verhaal van Tessa en Paula misschien wel nog beter verteld kan worden, ben ik zo trots op mijn meiden dat ik het verhaal zo laat. Want … er kletst al een tijdje een ander personage tegen me. Vandaag ga ik me storten op een nieuw verhaal; dat van Janine! Kennen jullie haar nog? De moeder van Lucas, het vriendje van Daan? Er waren zoveel open eindje hier, dat ik er niet omheen kon, haar verhaal te vertellen.

Karakterschets

Ik neem jullie dit keer graag mee in het proces van schrijven. Anders dan Klompen en Naaldhakken, maak ik een veel uitgebreider karakterschets van alle personages. Karaktereigenschappen heb je natuurlijk vanaf je geboorte, maar je kunt ze ook ontwikkelen en bijschaven. Je kunt dus groeien in bepaalde karaktereigenschappen. En dat is precies de bedoeling van een verhaal vertellen; de ontwikkeling van de karakters, de zogenoemde personages in je verhaal.

Straatkat

Naast Janine maken jullie ook kennis met Demi. Demi? Ja, die kennen jullie nog niet 🙂 Demi is bijna 17 en doet eind examen. Demi heeft geen ’thuis’ zoals haar klasgenoten. Een straatkat – een puber nog –  die zich een weg door het leven moet vechten. Van deze twee dames ga ik nu eerst een uitgebreid document maken. Het verhaal heeft zich in mijn hoofd al voor de helft afgespeeld. Het vervelende aan goede personages is dat ze zo maar een hele andere weg in kunnen slaan! Ik hoop maar dat ik de dames in het gareel kan houden en mijn plot van begin tot punt kan neerpennen.

Of dat lukt? Ik hou jullie op de hoogte. In mijn volgende blog zal ik een eerste hoofdstuk plaatsen. En dan ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie reacties.

Ik wens jullie een heel fijn, gezond 2021 en dat jullie maar veel fijne boeken mogen lezen!